VargaDent logo Fogászati Magánpraxis


Műgyökérbeültetés, Implantáció.

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze. Hatalmas fejlődést tapasztaltunk az elmúlt időben ebben az ágazatban. Az implantátumok anyaga tiszta Titán. A titán felszínén természetesen kialakuló oxid réteg és a speciális felületi kiképzés együttesen eredményezi, hogy a beültetett műgyökér a szervezet számára „láthatatlan”, szervesen rögzül az őt körülvevő csontban. A titán egyértelműen bio anyag. Az implantáció valóban a modern kor egyik legnagyobb vívmánya a fogászat területén belül. A „hagyományos” eseteken kívül segítségével olyan, korábban már reménytelen esetekben is elérhető jelentős életminőség javítás, ami nélküle elképzelhetetlen lenne.

Az implantáció beavatkozás és az implantátumokkal történő fogpótlás több lépésből áll. Az állapotfelmérést és árajánlatot követően következik a műgyökerek beültetése. Ezt követően általában 3-6 hónapos várakozási idő következik, mely alatt (természetesen ha szükséges), a beteg viselheti korábbi, vagy pedig új ideiglenes fogpótlását. A gyógyulási és rögzülési időt követően a felépítés következik, mely elkészülte után azonnal teljes mértékben terhelhető. Implantációs fogpótlással a saját fogakkal egyenértékű rágó és esztétikai funkció állítható helyre.

Megkülönböztetünk:
-           egy hiánya miatti
-           több fog hiánya miatti
-           teljes fogatlan állapotokat
Praxisunkban több implantátumrendszerrel is dolgozunk, ezek közül választjuk ki a legmegfelelőbbet az adott szituációra.

Néha kiegészítő műtéti beavatkozásokra is szükség van, hogy a csont mennyiségét vagy minőségét befolyásoljuk. Ezeket szintén rutinszerűen, szükséges esetekben alkalmazzuk.

ENG GER RUS